nieuws

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

Nieuws

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker

Op zaterdag 10 oktober 2015 start de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker in Limburg en Zuidoost Brabant. Een week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. Deze feestweek wordt gevierd met tal van activiteiten en eindigt op zaterdag 17 oktober 2015.

Dit jaar maken de bakkers zich een aantal weken lang sterk voor tien, door de bakkers zelf geselecteerde, lokale goede doelen. Een aantal weken lang gaan alle deelnemende bakkers sparen voor de goede doelen. De goede doelen kunnen variëren van de plaatselijke voetbalclub tot de voedselbank. Alle goede doelen worden in een koker gestopt en daar worden tien goede doelen uitgeloot. Bakkers kunnen zich inschrijven voor de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker via hun Bakeplus contactpersoon.

Goede doel luxebrood

De Limburgse bakkers gaan de geselecteerde goede doelen promoten. Tijdens de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker toeren de leerlingen van de Limburgse bakkersopleidingen met een promotie- en verkoopwagen door de provincie om klanten van de ambachtelijke bakker kennis te laten maken met een speciaal ontwikkeld goede doel luxebrood. Dit zal de verkoop van het speciaal voor deze week ontwikkelde goede doel luxebrood stimuleren. De opbrengst gaat naar de tien geselecteerde goede doelen!

Vlaaikeuring

Dit jaar is er ook weer de jaarlijkse vlaaikeuring. De keuring zal plaatsvinden op dinsdag 13 oktober. De prijsuitreiking is een dag later op woensdag 14 oktober. Ook dit jaar zal de Oranjerie in Roermond de locatie zijn voor deze keuring.

Foto: Vlaaikeuring in 2014

Foto: Vlaaikeuring in 2014

 

Reageer op dit artikel