nieuws

Bakkerij- en IJsmuseum verwelkomt 200.000e bezoeker

Nieuws

Bakkerij- en IJsmuseum verwelkomt 200.000e bezoeker
Archief Bakkerswereld

Het Bakkerij- en IJsmuseum aan de Dorpsstraat in Hellendoorn mocht dinsdagmiddag 28 juli de 200.000e bezoeker verwelkomen, meldt de Tubantia op haar website.

Een familie uit het Zuid-Hollandse Schipluiden stapte nietsvermoedend het museum binnen en werd overladen met presentjes, weet de krant. Zo mag het gezin bij hoge uitzondering ook een kijkje nemen in de Hellendoornse ijsfabriek van Ben & Jerry’s. Het Bakkerij- en IJsmuseum houdt sinds de opening in 1988 de bezoekersaantallen bij.

Gerrit Valk

Het Bakkerij- en IJsmuseum is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk en werd door een in 1986 opgerichte stichting tot museum gerealiseerd. In het museum is er op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding te zien.

Reageer op dit artikel