nieuws

Drietal naar praktijkexamen voor Meestertitel Boulanger en Patissier

Nieuws

Drietal naar praktijkexamen voor Meestertitel Boulanger en Patissier
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Twee boulangers en één patissier zijn geslaagd voor hun theorie-examen Meestertitel. De drie kandidaten hebben daarmee een plaats verworven voor het praktijkexamen dat in oktober bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen wordt gehouden. In totaal namen vijf boulangers en twee patissiers deel aan het theorie-examen.

De overgebleven kandidaten maken zich nu op voor de strijd om de felbegeerde Meestertitels die slechts door vijf personen in Nederland wordt gedragen. In oktober zullen de overgebleven kandidaten in een drie dagen durend praktijkexamen de internationale examencommissie moeten overtuigen van hun kennis, passie, vakmanschap en visie op hun vakgebied.

Winnaars

In 2010 werden Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven de eerste Meesters Patissier in Nederland. In 2013 volgde het eerste Meesterexamen Boulanger. Dat leverde Wietse Schiere, Hiljo Hillebrand, Peter Bienefelt en Robèrt van Beckhoven de eervolle Meestertitels op.

Sluiting examencentrum

Eerder werd bekend dat het examencentrum in Wageningen per 1 augustus zal sluiten. ‘Toch zullen de examens voor de Meestertitels dit jaar gewoon in Wageningen plaatsvinden’, aldus David de Bruijn, communicatiemanager bij het NBC. De Bruijn vervolgt: ‘Er wordt nog onderzocht of er mogelijkheden zijn om de bakkerijen op een andere manier in te zetten. De lokalen worden dus niet ontmanteld en dat biedt ons de mogelijkheid om het Examen gewoon in Wageningen te organiseren.’

Reageer op dit artikel