nieuws

Cor Havermans bereidt vertrek voor

Nieuws

NBOV-directeur Cor Havermans laat weten dat hij zichzelf en de NBOV voorbereidt op een nieuwkomer op zijn positie. Hij kondigde zijn vertrek gisteren aan tijdens de ledenvergadering in Vianen. De 60-jarige directeur legt zijn functie neer tussen 1 oktober 2015 en 1 maart 2016.

Cor Havermans bereidt vertrek voor
Cor Havermans kondigt zijn vertrek aan tijdens de ledenvergadering. Foto: NBOV

De NBOV’er pur sang is 31 jaar betrokken geweest bij de brancheorganisatie, waarvan ruim zes jaar als directeur. Door veranderende eisen die aan het directeurschap en aan de organisatie worden gesteld, mede door het opheffen van het de productschappen, vindt Havermans de tijd rijp om het stokje door te geven.

‘Er komen steeds meer onderwerpen langs, de vereiste energie daarvoor neemt toe. Op een gegeven moment kan het zijn dat er geen goed evenwicht meer is, dat wil ik voor zijn’, motiveert Havermans zijn keuze. ‘Met deze keuze schep ik duidelijkheid voor mijzelf en voor de organisatie. Dan komt er voor beide vrijheid om ons voor te bereiden op een nieuwe fase.’

Havermans streeft ernaar per oktober 2015 een opvolger te kunnen benoemen, met een uitloop tot 1 maart 2016. ‘Dan vertrek ik echt. De eerste stap nu is het maken van een profielschets.’

Reageer op dit artikel