nieuws

Zwolse ondernemers boos om komst bakker

Nieuws

De winkeliersvereniging van winkelcentrum Stadshagen in Zwolle is boos vanwege de komst van een filiaal van Bakkerij Blom. In plaats van een nieuwe branche, komt er extra concurrentie bij van weer een bakkerij.

Zwolse ondernemers boos om komst bakker

In het winkelcentrum zijn al een Albert Heijn, een Jumbo en een Bakker Bart gevestigd. Daarmee heeft het winkelcentrum al drie winkels waar brood en banket kan worden gekocht, schrijft De Stentor. De winkeliersvereniging heeft de eigenaar van het winkelcentrum, vastgoedbeleggingsfonds Corio, geadviseerd om een branche te kiezen die Stadshagen nog niet heeft, maar dat advies is in de wind geslagen.

Concurrentie

Naast bovengenoemde winkels zit er ook nog een vestiging van Multivlaai in het winkelcentrum en een Délifrance. De komst van de bakkerij valt niet in goede aard bij de overige winkeliers, de komst van een branche die nog niet vertegenwoordigd is in het winkelcentrum zou de aantrekkingskracht vergroten.

‘Goed ziek’

Davry van der Veer, eigenaar van de Bakker Bart-vestiging in het winkelcentrum van Stadshagen, zegt ‘goed ziek’ te zijn van de komst van de nieuwe banketbakker. ‘Ik heb zes jaar keihard gewerkt om een mooie zaak neer zetten, en dan zet Corio hier doodleuk een concurrent neer.’ Toen hij hoorde van de plannen heeft hij de eigenaar van het winkelcentrum gebeld. ‘Dat kan toch niet, zei ik, de zoveelste bakker in ons winkelcentrum. Voor Jumbo en Albert Heijn is brood een bijzaak, die overleven het wel, maar ik ga het echt voelen. Ik kreeg als antwoord dat niet ik beslis, maar Corio.’

Reageer op dit artikel