nieuws

Zwarte Piet niet in de ban

Nieuws

Zwarte Piet niet in de ban
Archief Bakkerswereld

Nederlandse winkelketens lijken niet van plan hun activiteiten rond Sinterklaas dit jaar aan te passen nu de controverse over Zwarte Piet is opgelaaid. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS

‘Heel veel klanten en kinderen van klanten vinden het een leuk feest. Wij blijven gewoon producten verkopen waar Zwarte Piet op staat’, zegt een woordvoerder van AH tegen de omroep. Ook De Bijenkorf en Hema zullen geen concessies doen aan het kinderfeest. ‘Wij zullen dit jaar Sinterklaas weer vieren zoals we dit al generaties doen’, zegt een woordvoerder van De Bijenkorf. ‘In de Amsterdamse Bijenkorf zullen weer de klimmende Zwarte Pieten hangen, net zoals ieder jaar. Natuurlijk is ook De Bijenkorf tegen racisme en discriminatie, maar voor ons heeft Zwarte Piet een heel andere betekenis.’ Hetzelfde geldt voor de Hema: ‘Zwarte Piet is er gewoon bij dit jaar. Wij volgen de discussie en als blijkt dat er vanuit de samenleving de wens komt dat wij dingen aanpassen, dan zullen wij daar gehoor aan geven. Maar daar is nu geen sprake van, wellicht in de toekomst.’

Reageer op dit artikel