nieuws

Zotte’ omzet op zondag

Nieuws

Op zondag hebben mensen tijd om te genieten. De verkoopcijfers zijn bij mij dan vier keer hoger dan op andere dagen.’ Patissier Stephan Destrooper is ‘fier’ op de Belgische bakkerijcultuur. In de badplaats Sint Idesbald stijgen zijn omzetten jaarlijks.

Zotte’ omzet op zondag

Vanaf de start in 2007 ziet de inventieve Destrooper de omzetten stijgen. En dat komt niet in het minst omdat hij de moderne patisserie annex broodbakkerij op zondag open heeft. ‘De mensen hebben dan tijd om te genieten en ik vind dat je dan als bakker lekkere producten moet kunnen aanbieden. Daarom heb je voor dit vak gekozen. In België is de zondagsopening heel normaal, maar in Nederland wordt vooral het efficiency- en kostenaspect gewogen. En natuurlijk krijgen medewerkers op een zondag meer betaald, maar daar staat tegenover dat de verkoopcijfers bij mij op die dag wel 4 keer zo hoog zijn dan op andere dagen.’

Op een gemiddelde zondag begroet Destrooper tussen de 600 en 1000 klanten voor gebak of verse broodjes. Stephan Destrooper werkte 1,5 jaar bij Huize van Wely in Noordwijk en kan de verschillen tussen de Nederlandse en Belgische bakkerijbranche goed benoemen.

Lees het hele interview in Bakkerswereld dat deze week verschijnt.

Reageer op dit artikel