nieuws

Winkeliers rekenen vaker af met dieven

Nieuws

Winkeliers rekenen vaker af met dieven

Winkeliers hebben het afgelopen jaar 6.491 claims ingediend bij winkeldieven. In het eerste half jaar van 2013 ligt het aantal nog veertien procent hoger.

Uiteindelijk zal de teller aan het eind van dit jaar pas stokken bij 8.500 claims, verwacht de brancheorganisatie Detailhandel Nederland volgens RetailNews.

De stijging wordt veroorzaakt door een toename in het aantal diefstallen. Ook sluiten steeds meer winkels zich aan bij ‘Afrekenen met winkeldieven’-regeling, stelt Jelger Zee, secretaris Winkelcriminaliteit. Daarmee kunnen winkeliers een vergoeding van 181 euro eisen bij winkeldieven. De regeling heeft ook een preventieve werking.

Uit de gegevens van de organisatie blijkt dat met 58 procent het merendeel van de dieven een man is. Van de mensen die een schadevergoeding betaalden is elf procent jonger dan achttien jaar. De groep van achttien tot veertig jaar is met 43 procent het meest vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel