nieuws

Voorlichtingsbureau op de bres voor imago brood

Nieuws

Het Voorlichtingsbureau Brood springt op de bres voor brood. Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat er in de landelijke media veel aandacht is voor het gezondheidsaspect van brood.

Voorlichtingsbureau op de bres voor imago brood

De broodconsumptie is het laatste jaar gedaald. Waarschijnlijke oorzaak is dat de consument in verwarring is. Enerzijds wordt brood gezien als gezond – dit is onderbouwd met wetenschappelijk bewijs. Anderzijds wordt dit door populaire dieetboeken als de ‘Voedselzandloper’ en ‘Broodbuik’, juist tegengesproken.

Het Voorlichtingsbureau Brood werkt momenteel hard aan een plan van aanpak om het probleem aan te pakken. Onderdeel van dit plan is dat de bakkers op korte termijn informatie krijgen hoe zij de consumenten een eerlijk verhaal kunnen vertellen over brood. Speerpunt is dat broodproducten juist bijdragen aan gezonde en verantwoorde voeding. Dit zal op een laagdrempelige manier worden onderbouwd zodat de consument het vertrouwen in brood terug krijgt.

Het plan voor de lange termijn zal de komende tijd met de brancheorganisaties worden besproken.

Reageer op dit artikel