nieuws

Verdeuzeldonk sluit aan bij Echte Bakkers

Nieuws

Verdeuzeldonk sluit aan bij Echte Bakkers

Geert en Marlies Verdeuzeldonk uit Wanssum zijn toegetreden tot Stichting Echte Bakkersgilde. Zij hebben sinds 1990 een bakkerij en winkel met lunchroom. Sinds kort verkopen ze ook ijs.

Ondanks de crisis van de laatste jaren hebben zij toch de plannen voor de winkelverbouwing (die ze al jaren aan het voorbereiden waren) doorgezet en in maart van dit jaar gerealiseerd. Dat was ook het moment om lid te worden van het Echte Bakkersgilde. Na een gesprek vol liefde, passie en beleving over het vak en directeur Geert Caniels van het Echte Bakkersgilde

Positieve ontwikkelingen

Geert en Marlies Verdeuzeldonk kunnen overtuigen dat wij hiermee weer een stap vooruit kunnen maken. Mede door de positieve ontwikkelingen die de afgelopen 25 jaar bij het Echte Bakkersgilde zijn doorgevoerd.

Verdeuzeldonk: ‘Wij zijn enkele keren eerder in contact geweest met Stichting Echte Bakkersgilde, maar waren toen nog niet toe aan deze stap. We dachten dat de er strenge regels waren over hoe je winkel eruit moet zien en wat wel en niet mag, maar dit beeld blijkt niet meer te kloppen. Er zijn geen strenge regels meer over hoe je winkel eruit moet zien, maar wel zijn er keuringen voor de winkels en voor de producten, waar je een bepaalde minimale score voor moet halen om lid te kunnen zijn en blijven. Zo hou je jezelf door het jaar heen een spiegel voor en weet je waarop je kunt sturen. Allemaal met behoud van het onderscheidend vermogen van onze eigen zaak.

Terug krijgen

Het logo hebben we wel moeten aanpassen. Maar je krijgt er een beeldmerk voor terug dat landelijk bekend is bij de consument, met behoud van je eigen naam.’

Volgens Verdeuzeldonk biedt het Gilde een maatpak, dat je naar eigen wens kunt aanpassen voor iets meer dan € 2.000 aan contributie, dat je al deels terug verdient door de gunstige tarieven die je als lid van het Gilde (door volumebundeling) voor de verpakkingen krijgt. Want met bijna 200 bakkers sta je toch sterker dan alleen.’

Reageer op dit artikel