nieuws

Veldt bakt gezond koekje zonder meel en boter

Nieuws

Veldt bakt gezond koekje zonder meel en boter
ANP

Koekjesbakkerij Veldt in Veenendaal heeft een gezond koekje ontwikkeld: Energy for All. De koek is een alternatief voor ongezonde tussendoortjes.In de nieuwe koek zit dan ook geen meel en boter verwerkt, maar voedingsstoffen waardoor je langdurige energie krijgt.

Op 10 september presenteert bakker-direcgteur Kees Pater het koekje op het congres ‘Beter werken, langer werken’ op landgoed Zonheuvel in Doorn. Pater kwam op een congres in contact met gezondheidsmanager Mike Lie-A-Lien uit het netwerk van bedrijven die investeren in de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Daar is een bijzondere samenwerking geboren. Het bedrijf gaat verder en wil nu onder anderen de eigen werknemers een gezond tussendoortje aan kunnen bieden.

Geen suikerdip

In de nieuwe koek zit dan ook geen meel en boter verwerkt, maar voedingsstoffen waardoor je langdurige energie krijgt. De zogenaamde suikerdip, waardoor veel mensen gaan snoepen, wordt hierdoor tegengegaan. De koek levert energie zonder dat het gewichtstoename veroorzaakt. Het koekje is geschikt voor iedereen, van topsporter tot naar school gaand kind.

Koekjesbakkerij Veldt wil een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. De bakkerij doet dat al op de eigen werkvloer met het programma Regie in eigen hand. De directie heeft de regie aan de medewerkers gegeven en dat resulteerde in een toename van de productiviteit van 25 procent. In 2011 heeft dat de koekjesbakkerij de titel slimste bedrijf van Nederland opgeleverd.

Overheid

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil met het project ‘Duurzame Inzetbaarheid’ werkgevers stimuleren te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers om ervoor te zorgen dat zij flexibel inzetbaar zijn bij (verschillende) werkgevers en door meer te doen om hun personeel te behouden én fit te houden voor hun steeds sneller veranderende werk.

Op 10 september 2013 vindt op Landgoed Zonheuvel in Doorn een grote bijeenkomst plaats over duurzame inzetbaarheid en de rol van de ondernemingsraad. Met bijdragen van onder meer Jetta Klijnsma (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Tex Gunning (Topman TNT Express), Aukje Nauta (UvA, lid van de SER) en Wouke van Scherrenburg. Op deze bijeenkomst wordt de gezonde koek gepresenteerd en natuurlijk geproefd.

Reageer op dit artikel