nieuws

Van Orsouw bakt de eerste Nederlandse cronuts

Nieuws

Banketbakkerij Van Orsouw in Zwolle heeft een ware hype ontketend via twitter en facebook. Eigenaar Max van Dijk lanceert vandaag als eerste in Nederland de New Yorkse cronut.

Van Orsouw bakt de eerste Nederlandse cronuts
Maikel Boerhof

Van Orsouw is de eerste bakker in Nederland die cronuts maakt. Zeventig stuks per dag tegen een verkoopprijs van €2,- per stuk.

De cronut is een kruising tussen een croissant en een donut. Het product wordt niet gebakken, maar gefrituurd, gevuld met room en voorzien van een laagje fondant.

De cronut is een rage in New York. De Franse bakker Dominique Ansel in de wijk SoHo bedacht de lekkernij omdat hij een donut wilde maken, maar dan net even anders. Klanten staan daar al vanaf ’s morgens heel vroeg in de rij om er eentje te bemachtigen. Ze kosten er 5 dollar per stuk, Ansel bakt er maximaal 200 per dag. Door de schaarste creëert Ansel vraag.

Zo ver gaat Max van Dijk niet. Als hij op 200 stuks per dag uitkomt, vindt hij dat heel mooi, maar voorlopig houdt hij het op 70 per dag. ‘Als het wat slechter gaat, moet je leuke dingen bedenken en op onderdelen proberen te scoren. Door dit flink rond te twitteren, vestig ik de aandacht op het totale bedrijf.’

Van Dijk begon met sociale media. Inmiddels zijn de lokale kranten langs geweest en wil onder meer BNR hem interviewen. ‘De telefoon staat roodgloeiend, ik denk dat ik die straks maar in een bak koud water leg’, vertelt de ondernemer enthousiast.

Reageer op dit artikel