nieuws

Uitzending gemist: zuurdesem onder de loep

Nieuws

Uitzending gemist: zuurdesem onder de loep
KRO

De uitzending van de Keuringsdienst van Waarde werpt licht op hoe er in Nederlandse bakkerijen met zuurdesem wordt omgegaan. Hebt u de uitzending gemist? Bekijk hem dan nu via Bakkerswereld.nl.

‘Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was. Maar ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken. Maar hoe?’, zo vroeg de Keuringsdienst van Waarde zich af.

Bij de ambachtelijke bakkers was het over het algemeen geen probleem om te horen hoe het product gemaakt wordt. ‘De truc van de industriële bakker is moeilijk te achterhalen’, zo schrijven de programmamakers. Bij Jan Borgesius konden ze vrijelijk filmen en praten. Deze uitzending is uitgezonden op donderdag 26 september door de KRO.

Reageer op dit artikel