nieuws

Talentenprijs Gouden Gard voor Joyceline van Ommen

Nieuws

Talentenprijs Gouden Gard voor Joyceline van Ommen

Joyceline van Ommen heeft dinsdag de Talentenprijs 2013 bij de Gouden Gard-wedstrijd gewonnen. Ze liet daarmee de overige dertig deelnemers achter zich.

Haar taart (zie onderstaande foto) met onder meer gekarameliseerde hazelnoten, biscuit, mandarijn en peer, werd beoordeeld door een vakjury die specifiek keek naar toegepaste technieken, samenstelling, smaak, combinatie van kleuren, originaliteit, verkoopbaarheid en thema.

De kandidaten leverden twee identieke desserttaarten in, vergezeld van een beschrijving en receptuur. Jurylid André van Dongen van Friesland Campina sprak van dertig winnaars maar kraakte ook enkele kritische noten. ‘Te vaak zagen we vervoersschade, daar moeten de kandidaten in het vervolg beter op letten. Ook hebben een aantal producten meer structuur nodig, zodat je de spanning voelt bij iedere hap die je neemt. Bij de receptuur kan de omschrijving vaak beter. We hebben er niets aan als er ‘een scheutje’ staat in de omschrijving.’ De tweede prijs ging naar Menno Spataro, de derde prijs naar Stef Meulendijks.

Reageer op dit artikel