nieuws

Stadsbakkerij Broodt lanceert Crolus

Nieuws

Stadsbakkerij Broodt uit Eindhoven heeft een Nederlandse variant van de Amerikaanse Cronut ontwikkeld. De Crolus is een krokante Zeeuwse Bolus.

Stadsbakkerij Broodt lanceert Crolus

Bakkers Peter en Dido zagen het als een uitdaging om de typische Zeeuwse Bolus een moderne twist te geven. ‘De bolus heeft toch een beetje een plakkerig en donkerbruin imago’. De Crolus is een frisse variant. Hij smaakt volgens de bakkers net zo lekker en is knapperig.

De bakkers wilden geen exacte kopie maken van de Cronut. ‘Er wordt al te veel gekopieerd in de branche’. Een extra pluspunt van de Crolus: hij wordt niet gefrituurd en bevat veel minder calorieën. De Stadsbakkerij Broodt gebruikt alleen biologische ingrediënten in haar assortiment én dus ook in de Crolus.

Het recept van de Crolus is binnenkort te vinden in Bakkerswereld.

Reageer op dit artikel