nieuws

Schoolklassen ontbijten met burgemeesters tijdens Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

Schoolklassen ontbijten met burgemeesters tijdens Nationaal Schoolontbijt

De elfde editie van Het Nationaal Schoolontbijt staat voor de deur. Van 4 tot en met 8 november gaan op zo’n tweeduizend Nederlandse basisscholen ruim 400.000 kinderen ontbijten met de burgemeester op het stadshuis.

Doelstelling van het Nationale Schoolontbijt is kinderen bij te brengen dat een goed ontbijt belangrijk is. De organisatie achter Het Nationale Schoolontbijt wil dit bereiken door het gebruik van speciaal lesmateriaal en een landelijke ontbijtkrant.

Activiteiten

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum, is maandagochtend 4 november het decor voor de officiële opening van Het Nationaal Schoolontbijt. Daar ontbijten 170 basisschoolkinderen. Er is een Ontbijtconcert, dat via een livestream op alle scholen en daarbuiten te volgen is. Ook Marco Borsato en The Voice Kids-winnares Laura van Kaam, ambassadeurs van War Child (één van de goede doelen van Het Nationaal Schoolontbijt) zijn daarbij aanwezig, evenals de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes.

Op 6 november is het intussen traditioneel geworden Binnenhofontbijt in de statige Ridderzaal. Haagse basisschoolkinderen ontbijten daar samen met leden van de Eerste en Tweede Kamer en met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De kinderen kunnen via Frits Wester vragen stellen aan politici. Ook overhandigen zij een cheque aan War Child.

Reageer op dit artikel