nieuws

Schabbink verwerkt bierbostel in brood

Nieuws

Schabbink verwerkt bierbostel in brood
Foto Schabbink

Bakkerij Schabbink in Saasveld en Weerselo maakt sinds twee weken bierbostelbrood. De bierbostel is afkomstig van de Twentse Bierbrouwerij en wordt doorgaans als diervoeder gebruikt.

Eigenaresse Nicole Schabbink kwam in contact met Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij via diens vrouw, die werkt bij een restaurant waaraan Schabbink levert. Het idee voor het broodje komt van Hendriks. ‘De bierbostel is een vezel- en voedingsrijk product dat normaal naar de kinderboerderij of de boeren gaat’, vertelt Nicole Schabbink. ‘Frank dacht het ook wel voor menselijke consumptie geschikt zou zijn. Hij kwam met het verzoek om het te verwerken in een broodje voor een nog te openen restaurant bij de bierbrouwerij. Daarmee zijn we aan de slag gegaan.’

€2,40

Inmiddels bakt Bakkerij Schabbink tweehonderd 400-grams broodjes per week. Ze kosten de consument €2,40. De broodjes worden nu alleen nog in de eigen winkels verkocht. Zodra het restaurant opent, levert de bakkerij ook daar de broodjes aan. Verder mag elk horecabedrijf dat bier afneemt van de Twentse Bierbrouwerij het op de kaart zetten.

Eigen smaak

Bierbostel is koolhydraatarm. Het bierbostelbroodje als geheel mag niet koolhydraatarm genoemd worden, omdat er ook andere ingrediënten worden toegevoegd. Op het rogge- en tarwebloem wordt 20 procent bierbostel toegevoegd. Dit wordt vers of diepgevroren aangeleverd, de bakkerij bewaart het in de vriezer. ‘Het is makkelijk te verwerken’, aldus de 36-jarige eigenaresse van de bakkerij. ‘Het broodje valt in de smaak, het heeft een typisch eigen smaak.’

Het bierbostelbroodje is de derde dinsdag in september ook te proeven en te verkrijgen op de streekmarkt in de Oldenzaalse Palthe-tuin.

Reageer op dit artikel