nieuws

Rosanne Buitenhuis wint Gouden Gard

Nieuws

Rosanne Buitenhuis wint Gouden Gard

Rosanne Buitenhuis (22) uit Hoofddorp sleepte dinsdagavond de eerste prijs in de wacht tijdens de prestigieuze vakwedstrijd Gouden Gard. Deze wedstrijd is speciaal bedoeld voor jonge talenten.

De patisseriewedstrijd vond plaats in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Behalve Buitenhuis maakten ook Sacha Huiskamp, Margriet Siers, Kevin van Gaelen en Lisa Huisman kans op de titel. De Zilveren Gard ging naar Van Gaelen en de Bronzen Gard naar Huiskamp.

Buitenhuis koos voor het thema ‘Japan’. Sinds januari was zij in gedachten al bezig met haar geisha-showstuk en de bijbehorende elementen. Japanse citrusvruchten, jasmijnthee en matcha – een groene thee uit Japan – vormden belangrijke ingrediënten. ‘Japan is cool, het land spreekt mij enorm aan, hoewel ik er nog nooit geweest ben. Het strakke en het moderne heb ik in mijn presentatie willen tonen’, zegt een beduusde Buitenhuis op het podium, kort na de bekendmaking.

Deelnemers aan de wedstrijden volgen een bakkerij- of horeca-opleiding op niveau 3 of 4 of beschikken niet langer dan 18 maanden over een diploma. Op de wedstrijddag maken de deelnemers twee identieke desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons, drie soorten marsepeinfiguren en een showstuk. Ze hadden hiervoor bijna zeven uur de tijd.

Reageer op dit artikel