nieuws

Q-Bakeries neemt Harvest Time Bakeries over

Nieuws

Q-Bakeries neemt Harvest Time Bakeries over

Q-Bakeries, een dochteronderneming van de bakkerijleverancier Quintens Group (Diest), gaat de activa overnemen van het vorig jaar faillietverklaarde Harvest Time Bakeries in Lommel.

Voor de productie van brood en sandwiches denkt Q-Bakeries er binnen een termijn van drie jaar 70 jobs te creëren.

Harvest Time Bakeries in Lommel was een ambitieus project dat een investering heeft gevergd van 17 miljoen euro. De Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM stopte 3 miljoen in het project, de Vlaamse regering 1 miljoen. De hypermoderne bakkerij bleef echter slechts anderhalf jaar open.

Bij het faillissement in april 2012 verloren 24 mensen hun baan. Sindsdien stond de bakkerij leeg. Nu is er een akkoord bereikt tussen een overnemer, de banken, de leasingmaatschappijen en de curatele. De bakkerijgroep Quintens uit Diest, met eigen bakkerijen in Heusden-Zolder, Ardooie, Asse en Morlanwelz, neemt de activa over. Dochterbedrijf Q-Bakeries gaat er sandwiches en brood produceren. Quintens Group is na La Lorraine de op een na grootste bakkerij van België.

Reageer op dit artikel