nieuws

Primus Ouwel in problemen

Nieuws

Primus Ouwel in problemen
Ouwel wordt in de Oud-rooms-katholieke, Oudkatholieke en Rooms-Katholieke Kerk gebruikt tijdens de eucharistie. Het dient hiervoor van zuiver tarwemeel, dus zonder toevoeging van gist of andere ingrediënten, te zijn gemaakt.

De productie van onder meer eetbaar ouwel van de Primus Ouwel-fabriek in Oostzaan komt in de problemen. Dat meldt het Noord Hollands Dagblad.

Het is de bestuurder van FNV Bondgenoten Leo van Beekum die aan de bel heeft getrokken. Hij maakt zich hard voor een aantal bakkers, dat sinds begin van deze week het werk heeft neergelegd. Zij eisen een minder hoge werkdruk en een beter ziekteverzuimbeleid. Aan deze eisen heeft de directie van Primus Ouwel tot nu toe geen gehoor geven, aldus Van Beekum.

’s Nachts wordt er nu niet gewerkt. Daardoor wordt zo’n driekwart van de productie niet gedraaid. Volgens de directie van Primus Ouwel klopt het verhaal van Van Beekum niet. Verder geeft het bedrijf geen commentaar.

Reageer op dit artikel