nieuws

Personeel Van der Breggen vraagt gemeente om hulp

Nieuws

Het personeel van bakkerij Van der Breggen in Alphen aan de Rijn heeft de gemeente in een brief om hulp gevraagd om zo het voortbestaan van het filiaal aan de Van Nesstraat veilig te stellen.

Personeel Van der Breggen vraagt gemeente om hulp
De winkel aan de Van Nesstraat in Alphen aan de Rijn.

In het binnenkort te openen winkelcentrum Baronie komt een concurrent van buiten de gemeente, terwijl Van der Breggen al vanaf het begin heeft aangegeven zich daar te willen vestigen. Het personeel maakt zich zorgen over het voortbestaan van de vestiging aan de Van Nesstraat, omdat er nu een concurrent op 500 meter afstand zal komen. De werknemers vragen het College van Burgemeester en Wethouders na te denken over andere mogelijkheden, om te voorkomen dat het filiaal ten gronde zal gaan.

Website Alphens.nl publiceerde de brief van het personeel aan het College:

Alphen aan den Rijn, 25-06-2013

betreft: Winkelcentrum Baronie

Geachte heer, mevrouw,

Wij, het 5-koppig personeel van Breggen Bakkers aan de van Nesstraat in Alphen aan den Rijn, willen via deze weg onze frustraties uiten over het nieuw te openen winkelcentrum “de Baronie”. Al enige jaren, sinds er bekend is geworden dat de Baronie behouden zou worden en omgetoverd tot winkelcentrum, is onze werkgever bezig om een plekje te veroveren in dit centrum. Het personeel van Breggen Bakkers uit de van Nesstraat zouden het geweldig vinden onze bestaande en nieuwe klanten te mogen ontvangen in een geheel nieuwe winkel en omgeving.

Wellicht kunt u zich onze teleurstelling voorstellen toen wij tijdens een vergadering, gehouden op 21 juni, te horen kregen van onze werkgever dat de vestiging in de Baronie niet door  Breggen Bakkers zal worden ingevuld maar een bakker (van Maanen) uit een andere gemeente. U zult begrijpen dat het voortbestaan voor de vestiging aan de van Nesstraat ernstig zal worden bedreigd daar er op hemelsbreed 500 meter een 2e bakker in deze wijk wordt gevestigd in een centrum waar zich publiekstrekkers als Action en Lidl zullen vestigen. Het klantenaantal is door de crisis al behoorlijk teruggelopen en we moeten echt knokken om ons hoofd boven water te houden maar dat lukt tot nu toe wel!

Wij hebben altijd begrepen dat de gemeente zich sterk zou maken voor een bakker uit Alphen aan den Rijn, het  lijkt ons dan ook normaal dat deze de voorkeur zou hebben. Daarom verzoeken wij het college om, waar mogelijk, haar invloed aan te wenden om er zorg voor te dragen dat Breggen Bakkers hun, in alle eerlijkheid, toekomende plek alsnog toebedeeld krijgt. Daarmee kunnen wij dan hopelijk voorkomen dat er straks weer 5 werkzoekende bijkomen in Alphen aan den Rijn.

Graag verneem ik uw mogelijkheden.

Met vriendelijk groet.

Namens het voltallig personeel, Gina van Dorp

Reageer op dit artikel