nieuws

Oude Urker bakkerij genomineerd

Nieuws

Oude Urker bakkerij genomineerd

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk noemt de opening van de voormalige bakkerij in het oude dorp als de belangrijkste historische gebeurtenis van zijn gemeente.

In het kader van de Week van de Geschiedenis heeft Omroep Flevoland alle burgemeesters in de provincie gevraagd naar hun belangrijkste historische gebeurtenis.

De oude bakkerij op Urk is in 1930 gebouwd op de plek waar vroeger de schout en later de burgemeester woonden. Het vervallen pand is door de familie Brouwer verkocht aan Hendrika en Johanna Jonkers. Moeder en dochter willen er opnieuw een bakkerij in beginnen met een lunchroom en zoveel mogelijk authentieke elementen bewaren. Er zijn veel spullen en oude machines achtergebleven, die krijgen een plek in de nieuwe lunchroom. De burgemeester is blij dat de historie van het pand weer voor iedereen zichtbaar wordt.

Reageer op dit artikel