nieuws

Oud-directeur Royal Smilde overleden

Nieuws

Dirk Smilde, oud-directeur van Royal Smilde, is op 20 juli overleden in zijn woonplaats Oranjewoud. Hij is 87 jaar geworden.

Oud-directeur Royal Smilde overleden
Henk Riswick

Dirk Smilde vertegenwoordigde de vierde generatie Smilde. Na de Tweede Wereldoorlog wist hij met groot enthousiasme het bedrijf Gebr. Smilde uit te bouwen tot een toonaangevend, internationaal voedingsmiddelenconcern. Smilde heeft zijn ondernemersmentaliteit zestig jaar lang ingezet. Hij was een doorzetter, zag en pakte kansen, maar wist ook op tijd de bakens te verzetten als dat nodig was in het belang van de continuïteit van het bedrijf.

Naast zijn betrokkenheid bij Royal Smilde, de medewerkers en omgeving, heeft Smilde ook altijd veel gedaan voor Friesland in het algemeen. Zo heeft hij zich ingezet voor een aantal initiatieven om de provincie verder te ontwikkelen, zoals de aanleg van de A32 van Heerenveen naar Leeuwarden.

De condoleance is op donderdag 25 juli om 19.00 uur op landgoed Klein Jagtlust in Oranjewoud. Vrijdag 26 juli is om 10.00 uur in Trinitas in Heerenveen ook gelegenheid tot condoleren met aansluitend een dienst. Dirk Smilde wordt op vrijdag 26 juli in besloten kring begraven.

Reageer op dit artikel