nieuws

Olink verliest oliebollentitel aan Richard Visser

Nieuws

Inge en Willy Olink uit Maarssen zijn dit jaar niet meer koploper in de AD-oliebollentest. Richard Visser uit Rotterdam mag zichzelf opnieuw oliebollenkoning noemen, voor de negende keer op rij. Morgen publiceert het AD de volledige uitslag van de test.

Olink verliest oliebollentitel aan Richard Visser
Richard Visser mag zich weer de nummer 1 oliebollenbakker noemen.

Was Richard Visser vorig jaar tweede in de Oliebollentest van het AD, dit jaar is hij weer nummer 1. Hij  laat 152 concurrenten achter zich. ‘Het is niet erg als iemand anders wint. Maar een tweede plaats telt niet. Fantastisch om weer nummer 1 te zijn’, zegt Visser in het Algemeen Dagblad.

Visser (44) komt daarmee voor de negende keer als de beste uit de bus van AD’s Oliebollentest. De jury gaf hem dit jaar een 10. Visser behaalde vorig jaar de tweede plek. Toen kwam de beste oliebol van het land van Willy Olink in Maarssen.Sinds hij in 1999 voor het eerst de test won, is ‘zijn hele leven om de oliebol gaan draaien’, zo zegt Visser.

Vrede
Inge Olink van bakkerij Olink in Maarssen kan er vrede mee hebben dat ze de titel van beste oliebollenbakker van het land kwijt is. De oliebollen van bakkerij Olink kregen een 8,5 van het AD en daar zijn de Olinks tevreden mee. ‘We hebben een heel mooi cijfer gekregen en daar zijn we trots op’, aldus Inge Olink op Radio M Utrecht. Of de zaak ook in de top 10 staat, wordt zaterdag bekend als de hele oliebollentest in de krant staat.
De verkiezing tot beste oliebollenbakker van het land legde Olink vorig jaar geen windeieren: klanten stonden dagenlang in de rij voor de deur van de zaak op de Bolensteinsestraat in Maarssen.

Reageer op dit artikel