nieuws

Nederlandse zondagsrun op Duitse grensbakker

Nieuws

Nederlandse zondagsrun op Duitse grensbakker

In het Duitse Elten, vlak over de grens bij De Liemers, is op zondagochtend Konditorei Heicks & Teutenberg al decennialang open. Veel Nederlandsers bezoeken de bakker.

Vooral Nederlanders uit de grensgemeenten Zevenaar en Montferland nemen de verse broodjes af. Want er is behoefte aan. Vijftig procent van de klanten op zondag is Nederlander. Bakker Christian Heicks vindt het heel normaal.  ‘Voor mij is de zondag een gewone werkdag geworden. En een belangrijke, want op zondag willen mensen lekker ontbijten en daar spelen we op in.’ Heicks en zijn personeel vinden het geen enkel probleem om op zondag te werken. ‘We hebben het met elkaar verdeeld. Dus niet iedereen werkt iedere zondag. Maar velen willen dan juist werken omdat ze door de toeslagen meer verdienen,’ laat hij Bakkerswereld weten.Lees meer in Bakkerswereld van 20 september.

Reageer op dit artikel