nieuws

Nederlands jeugdteam klaar voor internationale strijd

Nieuws

Nederlands jeugdteam klaar voor internationale strijd
Bas en Donna maken zich op voor de strijd in het Deense Odense.

De jonge Zeeuwse bakkers Bas Goossen en Donna Witte gaan van 11 tot en met 14 november namens Nederland de strijd aan met diverse andere Europese teams tijdens de Internationale jeugdvakwedstrijd.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Union Internationale de la Boulangerie et de la Boulangerie-Pâtisserie (UIB). Het afgelopen weekend hebben beide kandidaten getraind op het Graafschap College in Doetinchem.

Onder begeleiding van de docenten Richard Jansen, Frans Welling én coach van het Nederlands Boulangerie Team, Hans Som, is het wedstrijdprogramma meerdere keren afgewerkt. ‘Het is flink doorwerken, maar de training is goed verlopen,’ vertelt Bas. Donna vult hem aan: ‘We krijgen allerlei tips waar we mee aan de slag kunnen. Iemand als Hans Som heeft zoveel wedstrijdervaring dat je daar alleen maar beter van kan worden.’

Tijdens de wedstrijd moeten de kandidaten vol aan de bak. Zij moeten binnen vijf uur drie grootbroden, zestig harde broodjes, zestig zoete broodjes, zestig getoerd gerezen deegproducten en een showstuk met als thema ‘de vier seizoenen’ maken. De jonge bakkers werken allebei bij Echte Bakker Van Meijel uit Clinge en volgen hun opleiding op het Scalda College in Middelburg. ‘We kennen elkaar goed, werken veel samen en zijn daardoor goed op elkaar ingespeeld. Dat kan zeker een voordeel zijn in Denemarken,’ aldus Donna.

 

Volg het duo ook op Facebook:
www.facebook.com/jeugdvakwedstrijden

Reageer op dit artikel