nieuws

Nederlands Bakkerij Centrum schrapt 15 banen

Nieuws

Nederlands Bakkerij Centrum schrapt 15 banen

Het afschaffen van de meelheffing zorgt ervoor dat het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) vanaf 1 januari 2014 een aantal activiteiten afstoot. Hierdoor zullen 15 arbeidsplaatsen vervallen. Voor de betrokken medewerkers is een sociaal plan opgesteld.

Frank Janssen, manager Marketing en Voorlichting van het NBC, benadrukt dat de gevolgen van het vervallen van de meelheffing vooral negatieve consequenties heeft voor het Voorlichtingsbureau Brood én de collectieve marktfunctie die het NBC heeft waar het gaat om verzamelen van gegevens en sturen op cijfers. Janssen: ‘Het consumentengedeelte van Voorlichtingsbureau Brood, waartoe campagnes en consumentenvoorlichting behoren, verdwijnt volledig. De naam Voorlichtingsbureau Brood blijft wél bestaan en bakkers kunnen voor informatie nog een beroep doen op het bureau.’

De activiteiten op het terrein van marketing & voorlichting worden voortgezet. Deze activiteiten worden betaald uit deelnamegelden in plaats van collectieve heffingsgelden. Een voorbeeld hiervan is Bakker met Ster, waarbij NBC ook de samenwerking zoekt met andere versbranches. NBC blijft betrokken bij onderwerpen als voedselveiligheid en gezondheid. Wat marktcijfers betreft ligt de focus in 2014 uitsluitend op lokaal marktonderzoek. Het NBC werkt vaker en nauwer samen met partijen als het Voedingscentrum en andere instellingen op het gebied van voeding en gezondheid. Het Kennisloket van NBC is na 1 januari 2014 gewoon beschikbaar.Klik hier voor meer gedetailleerde informatie over de veranderingen bij het NBC


Meer hierover in de komende Bakkerswereld

Reageer op dit artikel