nieuws

NBOV partner in project ‘Gezond ouder worden

Nieuws

NBOV partner in project ‘Gezond ouder worden

Op 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Het Nationaal Ouderenfonds geeft die dag samen met het NBOV in Verzorgingshuis Sonneburgh in Rotterdam het startsein voor het project ‘Gezond ouder worden’.

Banketbakker Marcel Groen snijdt samen met wethouder Ouderenbeleid Korrie Louwes, Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds en NBOV-voorzitter Jos den Otter een taart aan als symbolisch startsein.

Smaakbeleving

‘Gezond ouder worden’ richt zich op het creëren van aandacht voor de smaakbeleving van senioren, het eetgedrag en de sociale functie die de ambachtelijke (banket)bakker in het leven van ouderen vervult. De bakkers en senioren worden op een natuurlijke manier dichter bij elkaar gebracht. Onderwerpen als productsamenstelling, portiegroottes en sociaal contact in de winkel komen aan de orde. Ambachtelijke bakkers kunnen hierop eenvoudig inspelen door b.v. zacht brood aan te bieden in plaats van harde bolletjes of stokbrood en voor kleine eters petit fours in plaats van de grotere gebakjes of taart.

Langste eettafel

Deze week ( ‘De week tegen de eenzaamheid’) organiseert het Nationaal Ouderenfonds onder meer uitjes naar het bakkersmuseum. Het Ouderenfonds en de NBOV organiseren voor ruim 250 ouderen een fijn dagje uit. Eerst bezoeken zij het bakkerijmuseum en daarna organiseren de partners een lunch voor alle deelnemers. Zij sluiten dan aan bij ‘De Langste Eettafel van Nederland’.

Reageer op dit artikel