nieuws

NBC Weekbenchmark wordt BakkerijMonitor

Nieuws

NBC Weekbenchmark wordt BakkerijMonitor
Friso Berghuis. Foto: BakkerijMonitor

De NBC Weekbenchmark gaat verder onder de naam BakkerijMonitor. Het betreft een samenwerkingsverband tussen BRICC en Marti Orbak Software.

BRICC is een zelfstandig adviesbureau dat zich specialiseert in het implementeren van bedrijfsvergelijkingsconcepten voor retail- en franchiseorganisaties. Daarnaast adviseert BRICC ondernemers en (retail)organisaties op bedrijfskundig gebied met als doel structurele rendementsverbetering. Eigenaar Frisco Berghuis was destijds bij het NBC één van de grondleggers van de Weekbenchmark. Berghuis heeft ook de SportMonitor en SchoenMonitor ontwikkeld.

De aanlevering van de data voor BakkeruijMonitor is identiek aan die van de Weekbanchmarkt. Ook het gratis kwartaalrapport blijft bestaan.

Met automatiseringspartner Marti Orbak Software garandeert BRICC een kwalitatief en stabiele aanlevering van de data. De cijfers blijven onafhankelijk;Marti-Orbak heeft geen inzage in de cijfers.

Ondernemende bakkers die toegang hadden tot de Weekbenchmark ontvangen van Marti-Orbak een voorstel voor een Qlikview module. Er wordt een abonnementstructuur aangeboden die past bij de vragen en wensen van de ondernemer. Die bepaalt wat voor hem de meeste toegevoegde waarde heeft. Gratis, een basis abonnement of een uitgebreidere variant.Er is bewust gekozen om de ‘online-toegang’ voor de benchmark te sluiten.

Blij
Ondernemers zijn blij dat de BakkerijMonitor blijft bestaan. Arjan Roodenrijs van Meesterbakkerij Roodenrijs, ziet voor zijn bedrijf als voor de branche veel toegevoegde waarde om deze gegevens te behouden. Dat is voor het Vakblad Bakkerswereld de reden met BakkerijMonitor te gaan samenwerken.

Voor Aike Hilvers geeft het samen analyseren van de cijfers vaak een andere kijk op de zaak. Hij beperkt zich niet alleen tot de eigen data, maar wil ook leren van anderen. Hilvers zegt open te staan voor (ongevraagde) adviezen.

Reageer op dit artikel