nieuws

MKB: lasten omlaag in plaats van loonstijging

Nieuws

In plaats van een loonstijging van 3 procent moet er lastenverlichting komen voor zowel bedrijven als burgers. Voorzitter Michaël van Straalen van werkgeversorganisatie MKB Nederland zei dat zondag in het tv-programma Buitenhof.

MKB: lasten omlaag in plaats van loonstijging

Hij bood de vakbeweging aan samen een lobby te beginnen bij het kabinet om ervoor te zorgen dat werknemers netto meer te besteden krijgen. Voorzitter Corrie van Brenk van FNV-bond Abvakabo reageerde in hetzelfde programma negatief. Volgens haar liggen de kabinetsplannen voor volgend jaar al vast. ‘Daar valt niets te halen.’

De FNV wil de komende cao-onderhandelingen in met een looneis van 3 procent. Volgens Van Brenk zijn werknemers jarenlang op achterstand gezet bij loonrondes. Van Straalen bestrijdt dat. Dat werknemers minder te besteden hebben, komt volgens hem door de lastenverzwaringen van de overheid. MKB vindt net als zusterorganisatie VNO-NCW een loonstijging van 3 procent onverantwoord.

Reageer op dit artikel