nieuws

Minister Jet Bussemaker bezoekt het Graafschap College

Nieuws

Minister Jet Bussemaker bezoekt het Graafschap College

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker heeft op 23 september een bezoek afgelegd aan het Graafschap College in Doetinchem. Het bezoek aan het college was de eerste in een reeks bezoeken aan regionale opleidingscentra die de minister komende maanden aflegt..

Het bezoek stond in het teken van de aansluiting van het roc op de regionale arbeidsmarkt en de loopbaanbegeleiding van studenten. De minister heeft gesproken met diverse studenten en docenten onder meer de bakkers- en kappersopleiding. Ze sloot het bezoek af met een lunch in het opleidingsrestaurant. Aan tafel sprak ze o.a. met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de studentenraad en de Uitblinker 2012. Ze schreef lovende woorden in het gastenboek: ‘Het was heerlijk en heel goed verzorgd, een voorbeeld voor alle mbo’s.’

Het Graafschap College heeft een goede indruk gemaakt: ‘De betrokkenheid van de docenten en studenten is groot en er is een goede afstemming van praktijk en theorie in de lessen. Er heerst een positieve sfeer. Ik heb gemerkt dat er een goede samenwerking met het bedrijfsleven is en heb de indruk dat het Graafschap College een degelijke school is zonder frivoliteiten,’ aldus de minister in de Gelderlander.

Reageer op dit artikel