nieuws

Menno ’t Hoen: ‘Ik wil eerlijk en helder zijn over brood

Nieuws

Menno ’t Hoen: ‘Ik wil eerlijk en helder zijn over brood

Bakker Menno ’t Hoen uit IJsselstein was gisteravond te zien in de uitzending van De Wereld Draait Door, waar het ging over de dalende broodconsumptie en de mogelijke oorzaak daarvan: het ongezonde imago van brood. ’t Hoen wilde eerlijk zijn: ‘Minder brood eten kan in sommige gevallen best beter zijn’.

Menno ’t Hoen: ‘Het gesprek had moeten gaan over de dalende broodconsumptie. Die wordt door de branche gelinkt aan de boeken, terwijl er nog helemaal geen onderzoek naar gedaan is. Ik denk dat de broodconsumptie daalt doordat mensen het brood van de supermarkt laten liggen en in plaats daarvan brood van de bakker eten. Daar eten ze misschien minder van omdat het beter vult, maar dat verandert de rol van brood in hun voedingspatroon niet.’

De discussie heeft weinig goeds gedaan voor de branche, vindt ook ’t Hoen. ‘Het was te vluchtig en te beperkt. Ik vind belangrijk dat we het onderwerp bespreekbaar maken en dat hebben we gedaan. Als we mensen op een eerlijke manier vertellen over brood en ook de mogelijke negatieve aspecten benoemen, winnen we meer vertrouwen van de consument dan met de propagandacampagne die het Voorlichtingsbureau Brood nu aan het voeren is.’

‘Het is goed dat we over brood konden vertellen in de uitzending, maar het was veel te kort om een goede discussie te voeren’, zegt ’t Hoen. ‘Ik wilde graag helder en eerlijk zijn en heb gezegd wat ik wilde zeggen, maar de nuance miste in het gesprek. De mensen thuis zijn er uiteindelijk niet veel wijzer van geworden ben ik bang.’

Reageer op dit artikel