nieuws

Langste ontbijttafel van Europa

Nieuws

Langste ontbijttafel van Europa
Aneo Koning

De Oranje- en Wijkvereniging Oog in Al in Utrecht heeft zondagochtend de langste ontbijttafel van Europa gedekt. De vereniging vierde daarmee haar 75-jarig bestaan.

De bedrijven Hornbach, Bakker Bart en Smit & Dorlas verzorgden belangeloos de tafels en stoelen, croissants, broodjes, kaas, jam en hagelslag en thee en koffie. De eettafel was 310 meter lang. Hij liep van de winkels in de Händelstraat door tot aan het Jochem Uytdehaageplantsoen. Vooraf was gerekend op 1.200 buurtbewoners. Uiteindelijk schoven 1.500 mensen aan.
Eigenlijk ging de vereniging voor een vermelding in het Guiness Book of Records, maar twee weken geleden werd in Saoudi-Arabië echter een tafel van meer dan een kilometer lang opgesteld.
Loes Smits
‘Dit heb ik nog nooit gezien, zoveel mensen aan één ontbijttafel, geweldig!’ aldus Loes Smits van Bakker Bart. Ontbijten is een gezellig en sociaal begin van de dag waar jong en oud aan mee kan doen. ‘Dit was gisteren dan ook goed te merken. De Utrechtse wijk liep massaal uit voor deze spectaculaire recordpoging’. Met alleen maar blijde gezichten en een record op zak is er gezamenlijk geschiedenis geschreven en kijkt iedereen terug op een geslaagd evenement.

Reageer op dit artikel