nieuws

Laatste voorbereidingen EK in volle gang

Nieuws

Nederland wordt dit jaar op het jeugd EK Boulangerie, dat van 11 tot en met 14 november 2013 wordt gehouden in Odense (Denemarken), vertegenwoordigd door Bas Goossen en Donna Witte. De jonge bakkers zijn nu met de laatste voorbereidingen bezig.

Laatste voorbereidingen EK in volle gang

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Union Internationale de la Boulangerie et de la Boulangerie-Pâtisserie (UIB) en vindt dit jaar plaats in Odense, Denemarken.

In het weekend van 28 en 29 oktober 2013 hebben beide kandidaten getraind op het Graafschap College in Doetinchem. Onder begeleiding van de docenten Richard Jansen, Frans Welling én coach van het Nederlandse Boulangerie Team, Hans Som, is het hele wedstrijdprogramma meerdere keren afgewerkt. Donna Witte zegt: ‘Iemand als Hans Som heeft zoveel wedstrijdervaring dat je daar alleen maar beter van kan worden!’

Tijdens het EK moeten de kandidaten binnen vijf uur drie grootbroden, 60 harde broodjes, 60 zoete broodjes, 60 getoerd gerezen deegproducten en een showstuk met als thema ‘de vier seizoenen’ maken.

De jonge bakkers werken allebei bij Echte Bakker Van Meijel uit Clinge en volgen hun opleiding bij Scalda College voor Brood en Banket op locatie Podium (ZEP) in Middelburg.

Reageer op dit artikel