nieuws

Kort geding De Stadsbakker tegen naamgenoot

Nieuws

Arend Kisteman, eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle, heeft gistermiddag in de Zwolse rechtbank zijn naamgenoot De Stadsbakkerij uit Lelystad aangevochten. Het kort geding is uiteindelijk niet behandeld.

Kort geding De Stadsbakker tegen naamgenoot

Kisteman spande het kort geding aan, omdat hij vindt dat de ondernemer in Lelystad inbreuk maakt op zijn merk. De zaak in Lelystad heet De Stadsbakkerij, maar op social media als Twitter en Facebook noemt de ondernemer zich ook Stadsbakker. Kisteman ziet De Stadsbakker als een begrip, meldt De Stentor.

Het geding zou donderdagmiddag 18 juli voor de rechtbank in Zwolle dienen, maar daar maakte de gedaagde partij bezwaar tegen. Volgens zijn advocaat had de zaak behandeld moeten worden door de rechtbank waar Lelystad onder valt. De rechter gaf hem gelijk en besloot de zaak niet te behandelen.

Kisteman zal de zaak nu aanhangig moeten maken bij de rechtbank in Utrecht.

Reageer op dit artikel