nieuws

Kleinschaligheid antwoord op massaproductie

Nieuws

Kleinschaligheid antwoord op massaproductie

In het glazen Future Food House in het Museumpark in Rotterdam staat een opstelling van Piet Hekker en Karel Goudsblom waar brood wordt gebakken en met leftovers van de Rotterdamse markten het beleg wordt bereid.

Het Future House is onderdeel van het World Food Festival, dat van donderdag 19 september tot en met zondag 27 oktober in Rotterdam wordt georganiseerd.

Met weinig investering en pure ingrediënten laten Piet Hekker en Karel Goudsblom zien en proeven dat kleinschaligheid het antwoord is op de massaproductie van het huidige voedselsysteem. Hun opstelling is een kleine bakkerij waar je vanaf het maken van het deeg het hele proces kunt meemaken. Het is ook een winkel waar je brood, belegde kadetten en (groente)sappen kunt kopen.

Het uitgangspunt is het publiek de kunst en proces van het ambachtelijk ondernemen en brood bakken te laten zien. Ambachtelijkheid en ondernemerschap zijn met alle zintuigen waar te nemen in deze installatie en worden door horecaondernemer Piet Hekker (De Bakkerswinkel, Warmoesmarkt, Proef) en beeldend kunstenaar en bakker Karel Goudsblom (Mama) in de praktijk en met presentaties toegelicht.

De winkel is geopend op dinsdag, woensdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur.

Reageer op dit artikel