nieuws

KBO krijgt positieve ontvangst

Nieuws

KBO krijgt positieve ontvangst

De introductiebijeenkomst van de Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) is afgelopen maandag door veel actieve en ex-ondenemers bijgewoond. Met deze bijeenkomst is de start van een nieuwe manier van financieren voor de bakkerijbranche ingeluidt.

Aan de oprichting van de KBO is twee jaar van voorbereidingen aan vooraf gegaan, vertelde Johan Weggeman, die bij de NBOV verantwoordelijk is voor dit initiatief.

De KBO start als kredietbemiddelaar, die de kredietnemer en –verlener samenbrengt. Samen met de overige kredietunies overlegt de KBO met de autoriteiten van de Nederlandse bank, de autoriteit financiële markten en de Ministeries van Economische Zaken en Financiën om zo snel mogelijk over te stappen naar het ‘bancaire’ model, waarbij de risico’s gezamenlijk worden gedragen. De tweede kamer, zo blijkt uit de uitspraken van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum op de introductiebijeenkomst van de KBO. Het wachten is echter op toestemming van ‘Brussel’.

Pilots

Chiel van den Hout deed verslag van vijf pilots die afgelopen zomer hebben plaatsgevonden.  Het initiatief krijgt veel waardering onder ondernemers, zo blijkt uit de woorden van Jan Kamminga, die voorzitter is van de koepelorganisatie Kerdietunies. Jacques van der Vall, oud NBOV-voorzitter, is op dit moment voorzitter van de KBO. Hij denkt dat in april een definitief bestuur kan worden benoemd.

Reageer op dit artikel