nieuws

Investeringsmaatschappij participeert in bakkerij Schellens

Nieuws

In het kader van verdere groei, en versteviging van de marktpositie, heeft bakkerij Schellens in Son extra groeikapitaal aangetrokken bij de ondernemende investeerders van In BetweenEurope BV.

Investeringsmaatschappij participeert in bakkerij Schellens

Sinds 1 oktober 2013 heeft de investeringsmaatschappij een belang in Bakkerij Schellens.

Bakkerij Schellens is inmiddels al 74 jaar succesvol als middelgrote bakkersketen met een eigen winkelconcept en een groeiend aantal foodservice en retail/horeca klanten in de regio’s Eindhoven, Tilburg en Nijmegen.

Groeipotentie

‘Bakkerij Schellens heeft een uitdagende groeipotentie. Zeker als je ziet wat de organisatie de afgelopen twee jaar heeft weten te realiseren in de huidige economische conjunctuur’, zegt Fabian Hendrix, investmentmanager bij In Between Europe. ‘Ons doel is gericht op een intrinsieke waarde creatie door middel van een gezonde en strategische groei, waarbij de kernwaarden van Bakkerij Schellens blijven gewaarborgd.’

Blij

Toon Schellens, mede-eigenaar en directeur van Bakkerij Schellens is blij met de toetreding van de nieuwe meedenkende investeerders: ‘Behalve uitbreiding van het aantal franchise winkels, verwachten we ook een groei in het retail kanaal. De ambachtelijke kwaliteit, de uitstekende producten en onze vertrouwde service en flexibiliteit blijven de karakteristieken van Bakkerij Schellens.’

25ste franchisewinkel

Deze maand groeit Bakkerij Schellens naar 25 franchisewinkels en worden er ook nog 3 winkels in eigen beheer geëxploiteerd. Voor deze winkels zoekt de bakkersketen op korte termijn nieuwe franchisenemers. Het strategisch beleid is de komende jaren gericht op de ontwikkeling en uitbreiding van enerzijds de traditionele bakkerswinkels en anderzijds op levering van ambachtelijke kwaliteitsproducten in de retailkanalen: hotel-recreatiebranche, horeca- en cateringbranche en verzorgingsbranche.

Reageer op dit artikel