nieuws

Hylke Schuurmans met pensioen

Nieuws

Hylke Schuurmans, eigenaar van bakkerij Schuurmans in Leeuwarden gaat met pensioen. Na vijftig jaar doet hij, samen met zijn vrouw Sapie, een stapje terug en draagt het bedrijf volledig over aan hun kinderen Jacob en Greetje.

Hylke Schuurmans met pensioen
Hylke en Sapie Schuurmans van bakkerij Schuurmans gaan met pensioen.

Hylke Schuurmans nam het bedrijf in 1974 over van zijn ouders, die in 1953 met het bedrijf naar Leeuwarden kwamen. Het bedrijf heeft ups en downs gehad, maar het lukte altijd om het hoofd boven water te houden. Er kwam eens een filiaal bij en er werd weer eens een filiaal afgestoten. Uiteindelijk bleef er één filiaal over en werd de samenwerking met de Bakkers van Verloop gezocht.

Door de jaren heen dat Hylke aan het roer stond, won de bakkerij verschillende prijzen, zoals de prijs voor beste Echte Bakker in 1986. Daarnaast was Hylke altijd actief in allerlei branche-gerelateerde verenigingen. Na vijftig jaar gaat hij het wat rustiger aan doen.

Sinds 2006 werken Greetje en Jacob al toe naar de overname, die nu een feit is.

Reageer op dit artikel