nieuws

Hoge broodprijs maakt Marokkaanse burgers boos

Nieuws

Hoge broodprijs maakt Marokkaanse burgers boos

De mogelijke stijging van de broodprijs dreigt uit te lopen op een fiasco voor miljoenen Marokkanen. De afgelopen jaren steeg de broodprijs al fors. Een verdere stijging kunnen velen niet meer opbrengen.

Er zijn veel Marokkanen die nog amper brood kunnen kopen. Door de broodprijzen laag te houden, werd het volk tevreden gehouden. Nu de broodprijzen worden verhoogd, ontstaan de problemen.

De Nationale Federatie van Bakkers is hierover in overleg met de regering. De productiekosten zijn recent flink gestegen. En de bakkers vinden dat de regering  een onverschillige houding aanneemt. Die is niet bereid te praten over oplossingen voor de sector.
Brood is een essentieel product in de Marokkaanse keuken en dus onmisbaar. Een eventuele prijsstijging zal gevolgen hebben voor de sociale zekerheid van veel gezinnen. Elk jaar gaan er rond de 195 miljoen broden over de toonbanken in Marokko volgens het dagblad Al Massae.

Reageer op dit artikel