nieuws

‘Halfje wit is niet onderscheidend genoeg

Nieuws

Hart van Nederland bracht woensdag een bezoek aan Van Vessem & Le Patichou en het Bakery Institute. In de uitzending van 19.00 uur komt de redactie van het programma tot de conclusie dat de moderne bakker teruggrijpt naar de basis van het brood.

‘Halfje wit is niet onderscheidend genoeg
Screenshot Hart van Nederland

Jos Huijbregts van Van Vessem & Le Patichou uit Heemstede wist zich te onderscheiden met een cursus ambachtelijk bakken en een houtoven. Veel klanten kwamen terug én blijven terugkomen. Om zich te onderscheiden maalt hij zelf zijn meel, bakt hij de hele dag door en geeft hij zijn broden geen doorsnee namen. ‘We merken dat de markt van de halfjes wit redelijk verzadigd is. Die kan je overal kopen. Wij proberen het meest eerlijke brood te bakken.’

Bekijk hier de reportage van Hart van Nederland.

Reageer op dit artikel