nieuws

Grootste stroopwafel ooit gebakken in Gouda

Nieuws

In Gouda is vrijdag 29 juni de grootste stroopwafel ooit gebakken. Ruim tienduizend toeschouwers waren getuige van het verbreken van het wereldrecord.

Grootste stroopwafel ooit gebakken in Gouda
Dennis van Duijn

De stroopwafel was 800 keer groter dan een normale stroopwafel en bestond uit zestig kilo deeg en dertig liter stroop. Het wafelijzer waarmee de stroopwafel werd gemaakt woog maar liefst 3000 kilo en het bovenste wafelijzer moest me teen hijskraan omhoog getakeld worden. De uiteindelijke stroopwafel was 2,5 meter breed.

Naast heel groot, wilden de zeven initiatiefnemers dat de Grootste Stroopwafel Ooit ook lekker zou smaken. De wafel werd daarom gebakken volgens het originele recept. Bakker Martien Markus van ’t Stroopwafelwinkeltje was daarom nauw betrokken en stelde alle ingrediënten beschikbaar. Burgemeester Milo Schoenmaker mocht als eerste proeven, daarna werd de stroopwafel verdeeld onder het publiek.

Reageer op dit artikel