nieuws

Geen slachtofferhulp van HBD

Nieuws

Geen slachtofferhulp van HBD

Het HBD stopt met de aparte slachtofferhulp voor ondernemers en medewerkers in de detailhandel.

Dat is een van de gevolgen van het politieke besluit de product- en bedrijfschappen op te heffen. Eind 2013 staakt het HBD alle activiteiten, waaronder ook de Slachtofferhulp. Detailhandel Nederland zet deze dienstverlening voort, in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland. De regeling werd enkele jaren geleden opgezet om ondernemers en medewerkers direct te ondersteunen bij agressie, geweld, overval of ongeval in de winkel. Binnen twee uur was een professionele hulpverlener ter plaatse. In de afgelopen periode werd circa 300 keer per jaar beroep gedaan op Slachtofferhulp Detailhandel. Via het nummer 0800-0801 kan nog tot en met 31 december 2013 een beroep gedaan worden op Slachtofferhulp Detailhandel. Daarna vervalt dit nummer. Vanaf 1 januari 2014 zet Detailhandel Nederland de regeling in licht gewijzigde vorm, voort. Slachtofferhulp Detailhandel blijft zo gratis toegankelijk voor de ondernemers en medewerkers in de sector.

Reageer op dit artikel