nieuws

Geen prijzen voor Nederland op jeugd EK Boulangerie

Nieuws

Zweden is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de Internationale bakkersvakwedstrijd voor de jeugd in Odense.

Geen prijzen voor Nederland op jeugd EK Boulangerie

In het algemeen klassement ging zowel het goud als het zilver naar de Zweedse deelnemers, gevolgd door Duitsland dat brons won. Nederland eindigde met Donna Witte en Bas Goossen op de zevende en vijftiende plaats.

De Nederlanders waren licht teleurgesteld. Bas Goossen: ‘Ik vind het jammer dat er geen prijs mee naar Nederland gaat. Vooral Zweden bleek helaas een maatje te groot.’ De teleurstelling was snel vergeten door de steun van leraren en leerlingen van het Scalda College uit Middelburg. Zij waren speciaal voor de prijsuitreiking naar Denemarken gekomen om hun (mede-) studenten aan te moedigen.

Mooie ervaring

Zowel Bas als Donna kijken met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd: ‘Het is fijn als je na maanden van trainen het wedstrijdprogramma tot een goed einde brengt. Dit is echt een hele mooie ervaring,’ aldus Bas. Donna voegt hieraan toe: ‘Het was zwaar, maar ontzettend leuk om te doen. Echt de moeite waard!’

Aan dit jeugd EK Boulangerie streden in totaal achttien kandidaten uit negen landen die elk individueel kans maakten op de Europese titel. Nederland nam het op tegen België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en gastland Denemarken. De wedstrijd is georganiseerd door de Internationale Unie van Brood- en Banketbakkers (UIBC).

Op de Facebook-pagina van de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij staan foto’s van de wedstrijd.

Reageer op dit artikel