nieuws

Fries dúmke krijgt zusje

Nieuws

Fries dúmke krijgt zusje
Postma

Het bekende koekje Fries dúmke heeft een zusje gekregen: het Pompeblêd. Banketbakkerij Salverda in Leeuwarden wil een product neerzetten met een betere Friese uitstraling dan het dúmke en ontwikkelde daarom het Pompeblêd. Dit blad is terug te vinden in de Friese vlag.

Het nam een lange tijd van proeven en experimenteren in beslag om het koekje in de juiste deegsamenstelling en smaak te krijgen, maar zaterdag 28 september was het moment aangebroken om het koekje aan het publiek te presenteren. Tot grote verrassing van de eigenaren van banketbakkerij Salverda, Marc en Jet Postma, kwam burgemeester Ferd Crone spontaan langs om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Volwaardig lid

‘Dit kwaliteitskoekje voldoet aan alle strenge eisen en de ambachtelijke kwaliteit waar wij al jaren garant voor staan’, zegt Marc Postma. ‘Daardoor is het Pompeblêd een volwaardig lid van de Salverda-familie geworden.’

In samenwerking met fabrikant Kalmeijer liet Postma een unieke wals maken, om het koekje makkelijker en in de vorm van het Pompeblêd te kunnen maken. ‘Die wals is enig in zijn soort’, aldus Postma.

Het Pompeblêd is herkenbaar aan de smaak van haar broer, maar met een geheel eigen karakter, weet de bakker. Een zakje van 12 stuks (ongeveer 140 gram) kost €2,95. Het product wordt ook geleverd aan een groothandel in koekjes en zoetwaren.

Reageer op dit artikel