nieuws

Franchisenemers Bakker Bart naar rechter

Nieuws

Franchisenemers Bakker Bart naar rechter

De franchisevereniging van Bakker Bart stapt naar de rechter. Doel is om een oplossing te vinden voor een langlopend geschil met het hoofdkantoor. Dat schrijft De Financiële Telegraaf maandag.

Kern van het conflict zou de hoog blijvende huurafdracht zijn. In combinatie met de dalende omzetten staat daardoor het water aan de lippen van de franchisenemers. De huurafdracht houdt bij Bakker Bart in dat ondernemers een vast bedrag afdragen aan het hoofdkantoor, in plaats van een vast percentage. Door de teruglopende resultaten is het bedrag steeds moeilijker op te hoesten, schrijft het dagblad.

Ook het feit dat deegproducten uit de eigen fabriek goedkoper te betrekken zijn bij concurrenten zet kwaad bloed bij de ondernemers. De voorzitter van de franchisevereniging John Gerressen stelt in de krant dat de belangen van de franchisenemers ‘telkenmale’ ondergeschikt worden gemaakt aan de koers van het moederbedrijf. Directeur van Bakker Bart Bert Bargboer zegt in De Financiële Telegraaf ‘niet blij te zijn met alle oproer’. ‘We willen aan de slag, maar wel zorgvuldig’, stelt hij. (Bron: Novum)

Reageer op dit artikel