nieuws

Ekoplaza: helft broodassortiment weg

Nieuws

Ekoplaza komt dit najaar met een vernieuwde broodaanpak. Het assortiment is nu te veel uitgedijd en de hardlopers liggen niet in alle winkels.

Ekoplaza: helft broodassortiment weg

Volgens directeur Erik Does past de broodrationalisatie in de kwaliteitsslag die de biologische supermarktketen maakt, meldt Distrifood. ‘We blijven doorgroeien in winkels en denken er dit jaar minimaal zeventig te hebben. Een tweede manier van groeien is een kwaliteitsslag die we nu in brood gaan maken.’ Does spreekt van een te veel uitgedijd broodassortiment waarvan meer dan de helft gesaneerd gaat worden. Het overblijvende deel wordt gesegmenteerd in gewoon brood, luxe brood en een prijsvechterassortiment. ‘We breiden daarbij nog steeds het aantal winkels met oven uit. Van onze 28 eigen filalen hebben er vier bijvoorbeeld nog geen oven.’ Volgens Does voeren op dit 
moment nog niet alle winkels de topproducten in het broodschap. ‘Dat zijn toch onze gouden eieren. Maar niet alle ondernemers zijn zich daarvan bewust of weten het niet.’  (Bron: Distrifood)

Reageer op dit artikel