nieuws

Echte Bakkers wisselen tips en ideeën uit

Nieuws

Echte Bakkers wisselen tips en ideeën uit

71 ondernemers (en een veelvoud aan belangstellenden) waren gisteren, woensdag 4 september, in Zoetermeer aanwezig voor de Echte Bakkers najaarsbijeenkomst. Gedurende de dag werden tal van tips en ideeën uitgewisseld. Damco-Steensma verzorgde samen met Van der Pol een vaktechnische demonstratie over het maken van de beste staven en gaven een aantal leuke innoverende ideeën voor het decemberassortiment.

Ron Bloem (Damco-Steensma) en Mark van Wijk (Van der Pol) wisten niet alleen de ondernemende bakkers, maar ook  de meegekomen partners te boeien. Ze kregen op die wijze ook een aantal leuke verkoopideeën aangereikt. Ook de leden zelf gaven elkaar ideeën en omzetips door.

Marketinggoeroe Wouter de Vries wist de Echte Bakkers te boeien met zijn verhaal waarom een Echte Bakker geen gele banaan, maar een blauwe banaan zou moeten zijn. ‘Zorg dat je opvalt’, zei hij. ‘Bent u een bakker waar de klant het brood komt ophalen, of bent u een bakker die ook eet-ideeën aanreikt?’

Webshop
Opvallen deed Sally Peereboom van het Echte Bakkersgilde met haar tips op verkoop- en marketingtechnisch gebied. Het Echte Bakkersgilde levert aan de leden maatwerk, zo blijkt uit haar verhaal. Over het belang van een webshop zei ze: ‘De consument neemt ’s avonds thuis op de bank meer tijd voor de bestelling dan in de winkel. Vaak verkoop je via een webshop meer aan een klant. Maar je moet daar wel organisatorisch klaar voor zijn’, liet Peereboom van de Echte Bakkers weten.

In de eerstvolgende Bakkerswereld van 20 september een verslag.

Reageer op dit artikel