nieuws

Echte Bakker Lenes maakt beste Oranjekoek

Nieuws

Echte Bakker Lenes maakt beste Oranjekoek

Echte Bakker Lenes uit Heerenveen mag zichzelf Frysk Kampioen Oranjekoeke 2013 noemen. Dat is zojuist bekendgemaakt door de NBOV.

‘Het is echt een stukje familiewerk’, zei Nanne-Piter Lenes. ‘Mijn broer Douwe heeft de koek gemaakt, ik heb de koek afgewerkt en mijn vader heeft ze ingeleverd. Al met al een prima samenwerking.’ Van de 23 inzendingen, kwam de Oranjekoek van Lenes als beste uit de bus tijdens een spannende productkeuring op 2 oktober bij Steensma/Damco in Franeker.

De winnaar van de afgelopen jaren, Banketbakkerij De Korenbloem uit Sneek, eindigde op de tweede plek, terwijl Echte Bakker Boonstra uit Akkrum plek drie veroverde. De winnende Oranjekoek ging naar huis met een gemiddelde score van een 7,52 gevolgd door 7,37 voor plek twee en 7,36 voor plek drie. De Oranjekoeken werden gekeurd op presentatie, kleur, bakaard, vulling, smaak, opmaak/decoratie én smaak/luchtigheid crème. De jury was tevreden over het aantal deelnemers en het niveau van de inzendingen. Juryvoorzitter en bakkerondernemer Jaap van der Veer:  ‘Tussen nummer 23 en nummer één zat maar een verschil van 1,15 punt.’


De NBOV-regio Friesland organiseerde deze keuring voor alle ambachtelijke brood- en banketbakkers uit de regio.

Reageer op dit artikel