nieuws

Doeleman heeft beste Echte Bakkersstaaf

Nieuws

Doeleman heeft beste Echte Bakkersstaaf

Sjaak Doeleman, de Echte Bakker met winkels in Werkhoven, Cothen en Odijk is als eerste geëindigd in de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het EchteBakkersgilde.

Echte Bakker Mol uit Schoorl scoorde net als vorig jaar een knappe tweede plaats. De strijd om het brons was een nek aan nek race die uiteindelijk niet beslist kon worden. Jan van der Eijk uit Haastrecht en John Treur uit Oudewater delen de derde plaats.


Keuring

De jaarlijkse competitie van het Echte Bakkersgilde kende dit jaar met 169 amandelstaven een recordaantal inzendingen. In totaal deden 92 bakkers mee. De jury bestond uit Mark van Wijk, Keurmeester van Van der Pol en Chris Scholtens, Gildemeester van het Echte Bakkersgilde. Scholtens: ‘De kwaliteit werd in de loop van de competitie beter. Daaruit kunnen we concluderen dat bakkers aan de slag gaan met de adviezen die we geven.’ Mark van Wijk: ‘Gelukkig zien we dat bijna alle bakkers zelf het korstdeeg uitrollen. Dat geeft goede kwaliteit en is de kracht van het ambacht.’

De winnende roomboter amandelstaaf van Sjaak Doeleman scoorde vooral goed op bakaard, structuur en smaak van de vulling. ‘Wij waren vooral onder de indruk van de opvallende smaak van de spijs. De lichte noot van bitterkoekjes geeft net iets extra,’ aldus Gildemeester Chris Scholtens. Sjaak Doeleman is heel erg blij met de prijs. ‘We zijn een aantal keren tweede geworden, maar dit voelt toch het beste,’ laat hij in een eerste reactie weten.

Reageer op dit artikel